Ügyészség

2022.10.07. 07:00

Vádemelés a bedrogozva volán mögé ülő férfi ellen

Bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 36 éves férfival szemben, aki 2022 januárjában amfetamin, illetve metamfetamin-tartalmú kábítószer fogyasztását követően ült a volán mögé.

Ügyészség

A vádirat szerint az elkövető reggel az otthonában kábítószert fogyasztott, és a vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt vezetett, amikor Nemesszalókon a rendőrök megállították. A vádlott gépkocsijából az intézkedés során halványbarna színű kristályos anyag került elő, vizelet-, illetve vérvizsgálata pedig kimutatta a kábítószer fogyasztását.

Miután a férfi vállalta a kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt, amely eredményessége esetén a kábítószer fogyasztásával, csekély mennyiségű kábítószer fogyasztás céljából történő tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatti eljárás megszüntetését eredményezheti, a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatti eljárás elkülönítésre került, és az ügyészség a vádiratában e bűncselekmény miatt tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, és abban pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!