Nem sikerült

2022.11.29. 18:00

Azt hitte, elmenekülhet a veszprémi rendőrök elől, balesetet okozott az embercsempész (videóval)

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a rendőrök előli menekülése közben, migránsokkal az autójában egy álló járműszerelvénynek ütközött.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2020. október 1-jén késő délután Veszprém külterületén, egy bevásárlóközpont közelében közlekedett személygépkocsival, melyben rajta kívül öt szír állampolgár utazott. A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatni akarták, ezért három rendőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzéssel haladt utána.

A sofőr az egyértelmű rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem menekülni kezdett. A rendőrautók követték, majd egyikük egy körforgalom után melléhajtott a bal oldali sávba, hogy megállásra késztesse. Eközben az út jobb oldalán, az út szélére húzódva egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény várakozott, amely mögött a sofőr még meg tudott volna állni, ám ehelyett balra húzódott, hogy kikerülje az akadályt, de eközben nekiütközött a mellette haladó rendőrautónak, majd az álló járműszerelvénybe rohant.

A balesetben két migráns súlyosabban, egyikük életveszélyesen megsérült, hatan – köztük két rendőr és a sofőr – pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.

A sofőr ellen embercsempészés miatt külön büntetőeljárás indult, míg a közúti baleset gondatlan okozása miatt az ügyészség a vádlottal szemben fogházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől történő eltiltását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!