Állatkínzással vádolják

2022.11.03. 15:00

Elköltözött a lakóhelyéről, hét háziállatot hagyott magára egy Somló környéki nő

Állatkínzás vétségével vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 33 éves nőt, aki az egyik Somló környéki faluban két kutyát és öt macskát hagyott láncra kötve, illetve egy melléképületbe bezárva, amikor elköltözött a lakóhelyéről.

Forrás: Pixabay-illusztráció

A vádirat szerint az elkövető az egyik kutyáját három, a másikat másfél méteres láncon tartotta a házának udvarán úgy, hogy az egyik állat az időjárás viszontagságai elől egy melléképületbe, a másik pedig egy elfektetett fémhordóba tudott behúzódni - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A nő tavaly októberben a visszatérés szándéka nélkül egy másik Veszprém megyei településre költözött, a kutyákat pedig láncra verve hagyta, anélkül, hogy az élelmezésükről, itatásukról, felügyeletükről gondoskodott volna. 
A vádlott ezen túl az elköltözésekor az egyik melléképületbe bezárt öt macskát úgy, hogy azok élelmezéséről, itatásáról sem gondoskodott, s az állatok ki sem tudtak jönni az épületből. 

Az elhagyott és sovány állatokra végül állampolgári bejelentés alapján négy nappal később találtak rá. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!