Vádemelés

2022.11.23. 13:00

Hosszú a bűnlista, most börtön vár az öt Devecser környéki férfire

Többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal az öt devecseri, illetve Devecser környéki férfival szemben, akik 2021 nyarán és őszén különböző cégektől nagy mennyiségben kábeleket, fémanyagot loptak, majd azt fémhulladék-felvásárlóknak értékesítették.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint, miután a vádlottak 2021 júniusában megállapodtak egymással, hogy bűncselekmények elkövetéséből tesznek szert jövedelemre, egy rendszám nélkül személygépkocsit, zsákokat, kézikocsit vásároltak a lopott értékek szállításához, majd egy ajkai cég bérelt hangárjából több mint 15,5 millió forint értékben személygépjármű-féknyergeket loptak, melyeket egy fémhulladéktelepen értékesítettek, a pénzt pedig elosztották.
Ezen túl volt, hogy a vádlottak közül négyen egy kft. trafóházából vittek el fém alkatrészeket, majd ugyanennek a társaságnak a Kolontár melletti raktárába betörve, onnan több alkalommal mintegy több mint 4,5 millió forint értékű kábelt tulajdonítottak el, melyek műanyag burkolatát eltávolították, a kábelből kivágott rezet pedig eladták.
2021 októberében az egyik vádlott a somlói vár felújítási munkálatain dolgozott, s így tudomást szerzett róla, hogy egy konténerben saválló lemezeket, szerszámokat tárolnak. Az információ birtokában három vádlott a várhoz ment, és a konténer ajtaját felfeszítve csaknem négymillió forint értékben kábeldobot, valamint hárommázsányi saválló lemezt tulajdonított el.
A lopássorozat 2021 novemberében ért véget, amikor a vádlottak közül négyen egy Devecser melletti tartálytelepen elkövetett és közel ötmillió forint kárt okozó lopásukat követően egy villanymotorért visszamentek a telephelyre, ám a rendőrök tetten érték őket.
Az ügyészség vádiratában mind az öt vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!