Ma van a Füstérzékelők Európai Napja.

2022.11.21. 20:00

Kampány a füstérzékelők használatáért

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy kevesebb halálos kimenetelű tűz következik be ott, ahol a lakók időben észlelik a veszélyt.

katasztrófavédelem

Forrás: pixabay

Ma van a Füstérzékelők Európai Napja. A naphoz a katasztrófavédelem is csatlakozott, mert a szervezet elkötelezett amellett, hogy az otthonok biztonságának legfontosabb záloga a megelőzés. Az észlelés és a megelőzés fontos eszköze a füstérzékelő, amelyre egyúttal egy nyereményjátékkal is felhívjuk a figyelmet.

Évente átlagosan hétezer otthon gyullad ki Magyarországon. Több százan szenvednek füstmérgezést, és sajnos a tragédia sem ritka. Európában évente körülbelül ötezer ember hal meg tűzben.

A katasztrófavédelem minden lehetséges fórumon kampányol a füstérzékelők fontossága mellett. Számos médiamegjelenésen kívül jótékonysági akciókkal, nyílt napokon, bemutatókon, lakossági tájékoztató fórumokon hívta fel eddig és hívja fel ezután is a figyelmet arra, hogy a tragédiák éberséggel, elővigyázatossággal megelőzhetőek. A füstérzékelők időben jelzik, ha a lakásban olyan mértékű a füst, amely káros a szervezetre. A berendezés hamarabb észlelheti a veszélyt, mint a lakók, így időben riaszt, akkor, amikor még be lehet avatkozni, vagy ki lehet menekülni a helyiségekből.

A Füstérzékelők Európai Napja alkalmából a közösségi médiában nyereményjátékon vehetnek részt azok, akik szeretnének hozzájutni egy berendezéshez. A játék november 18-tól 2022. november 21-én 10 óráig tart, a katasztrófavédelem hivatalos Facebook oldalán közölt poszt kedvelése és egy hozzászólás után lehet bekerülni a virtuális sorsolásra.

Természetesen a Füstérzékelők Európai Napján kívül is minden nap mindenkinek feladata a saját és környezete biztonságáért tenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában