Nem tudták megmenteni

2022.11.15. 09:52

Halálos baleset - Kisbusz karambolozott személyautóval Káptalantótinál (frissítve) - Videóval!

Egy kisbusz és egy személyautó karambolozott Káptalantóti és Köveskál között kedden délelőtt, tudtuk meg Nagy Judit megyei rendőrségi szóvivőtől.

Katasztrófavédelem, Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A baleset a 7313-as úton történt.  A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők is a helyszínen vannak. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani. 

Információnk szerint egy ember életveszélyesen, ketten súlyosan megsérültek. Mentőhelikoptert is riasztottak a balesethez, az utat lezárta a rendőrség, a forgalmat a környékre elterelik.

 

Frissítés:

A helyszínen meghalt az életveszélyesen megsérült nő, közölte Máté Alexandra, megyei rendőrségi szóvivő. 

12:04

A helyszínen Máté Alexandra, rendőrségi szóvivő elmondta, a Toyota kisbuszt egy 58 éves káptalantóti férfi vezette Mindszentkálla felől Káptalantóti felé, aki eddig ismertlen okból áttért a szemközti sávba egy kanyarban, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő Suzukival. Utóbbit egy 66 éves tapolcai férfi vezette. A Suzukiban hárman utaztak, a hátsó ülésen utazó 93 éves tapolcai asszonyt az ütközés után próbálták újraéleszteni, de sajnos nem sikerült, a helyszínen életét vesztette. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, a sofőrt és a másik utast súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A helyszínen azt is láttuk, hogy a Suzuki az ellenkező oldalon, az árokba csapódva állt meg. 

A Suzukiban egy család utazott, és a sofőr édesanyja hunyt el a balesetben. A járművekben mindenki használta a biztonsági övet, az úttest a ködszitálástól nedves, a kisbuszon téligumik vannak. 

Úgy tudjuk, a Toyotában nem sérült meg senki. A műszaki mentést a badacsonytomaji tűzoltók végezték, közölte Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A baleset körülményeit a tapolcai rendőrfőkapitányság vizsgálja. 

Máté Alexandra hadnagy a helyszínen adott tájékoztatást
Fotós: Kovács Erika

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!