Huszonkilenc férfit szállított

2022.11.09. 18:00

Moldáv embercsempészt kapcsoltak le a rendőrök Pápánál

Egy moldáv állampolgárságú férfit és 29 illegális bevándorlót vontak intézkedés alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Illusztráció

Forrás: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság egyenruhásai Pápa külterületén a szántóföld mellett egy román honosságú tehergépkocsira lettek figyelmesek 2022. november 9-én 13 óra 45 perckor - írja a police.hu
A rendőrök ellenőrizték a Pápa-Mátyusháza puszta közötti útszakaszt, amikor a Bakony ér partján 29, magukat szír állampolgárnak valló férfit vontak intézkedés alá. Az igazoltatott személyek a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért őket a rendőrök előállították, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

Forrás: rendőrség

Az intézkedés során továbbá egy moldáv férfit is elszámoltattak a rendőrök, akiről kiderült, hogy a járművet korábban ő vezette, az illegális bevándorlók vele utaztak. A 27 éves sofőr ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.
Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!