Harmincan egy teherautóban

2022.11.03. 14:00

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök Dudaron

Őrizetbe vették a nyomozók a három férfit és női társukat.

Forrás: rendőrség

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. november 2-án kora délután, miszerint Dudaron egy tehergépkocsi műszakilag meghibásodott, amelynek utasteréből a sofőr, a raktérből pedig közel harminc személy szállt ki, akik az autót hátrahagyva gyalogosan indultak tovább - írja a police.hu
A rendőrök néhány óra elteltével egy 35 éves ukrán nőt vontak intézkedés alá, akit a rendőrségre előállítottak, majd gyanúsítottként kihallgatták embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt. 
A járőrök az esti órákban egy magyar rendszámú, gyanúsan közlekedő személygépkocsit állítottak meg, amit egy 32 éves litván sofőr vezetett. A jármű utasterének átvizsgálása során az egyenruhások egy kézigránát alakú tárgyat találtak, melyről később kiderült, hogy az egy utánzat, így robbanóanyagot nem tartalmazott. 
Még az éjszakai órákban Csetényben egy 49 és egy 26 éves litván állampolgárságú személyt is intézkedés alá vontak a járőrök, akik a gyanú szerint  közreműködtek az illegális bevándorlók szállításában.
A három férfit és női társukat a nyomozók gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, és javaslatot tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!