Bíróság

2022.11.18. 10:00

Szexuálisan bántalmazta unokatestvére kislányát a Veszprém megyei férfi

Tizenkét év alatti, a befolyása alatt álló gyermek sérelmére, annak védekezésre képtelen állapotát kihasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészég azzal a 43 éves férfival szemben, aki 2021 nyarán szexuálisan közeledett rokona kislányához, majd 2022 májusában egy autóbuszjáraton viselkedett szeméremsértő módon.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: pixabay.com

A vádirat szerint az elkövető többször meglátogatta az egyik Veszprém megyei faluban élő unokatestvérét és annak családját, ahol több gyermek, köztük a sértett is nevelkedett. 

Az elkövető az esti órákban ittasan érkezett a rokonaihoz, majd unokatestvérének férjével tovább italozott, beszélgetett, közben pedig ölébe ültette a kislányt, és a szülők figyelmetlenségét kihasználva, szeméremsértő módon viselkedett vele.

A vacsorát követően, a késő esti órákban az ittas vádlott a leánygyermekek szobájába ment és az ágyukra fekve elaludt. A gyerekek emiatt nem kérték meg, hogy menjen át a másik szobába, ahol már megágyaztak neki, hanem lefeküdtek mellé. A vádlott később kihasználta, hogy a kislány elaludt, és a kiszolgáltatott helyzetével visszaélve szexuális jellegű cselekményt végzett, melyre azonban a gyermek felébredt, és ijedten a szomszéd szobában tartózkodó szüleihez szaladt. A szülők számon akarták kérni a férfit, azonban azt látva, hogy alszik, úgy döntöttek, hogy reggel tisztázzák a történteket, a sértettet pedig a saját szobájukba vitték. A vádlott végül a kora hajnali órákban, amíg mindenki aludt, elhagyta a házat.

Május 28-án a vádlott egy Veszprémből Zircre közlekedő autóbuszjáraton utazott, és egy fiatal lány közelébe, a busz hátsó üléssorába ült. Tudva, hogy a sértett rálát, szeméremsértő cselekményt végzett, amit akkor hagyott abba, amikor a lány előrement és a sofőrnek jelezte a történteket, majd a következő buszmegállóban leszállt a járműről.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőre fegyházbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától történő határozott idejű és minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltását indítványozta, melynek során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!