Többrendbeli lopással és rongálással gyanúsítják

2022.11.14. 18:00

Több mint ezer liter üzemanyagot lopott Veszprém megyében egy férfi

Az elkövető a veszprémi elkerülő út egyik rendszámfelismerő, térfigyelő kameráját is letörte.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Rendőrség

Az ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság letartóztatta azt férfit, aki a megalapozott gyanú szerint különböző járművekből több mint 1000 liter üzemanyagot lopott.


A nyomozás eddigi adatai szerint a 44 éves kecskeméti elkövető 2022. október 3. és november 6. között négy jármű tanksapkáját feszítette le, illetve megfúrta egy gépkocsi tankját Veszprém megyében, majd ellopta a bennük talált üzemanyagot, de több helyről akkumulátorokat, katalizátort is eltulajdonított. A sértetteknek okozott kár 40 000 forinttól 700 000 forintig terjed. A férfi a lopásokon túl megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2022. október 11-én a veszprémi elkerülő út egyik rendszámfelismerő, térfigyelő kameráját letörte, amely így működésképtelenné vált,
az okozott kár 500 000 forint.


A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. november 6-án közlekedési szabálysértés miatt ellenőrizték a személygépkocsival vezetői engedély nélkül közlekedő férfit, melynek során autójából bűncselekmény elkövetéséhez használatos eszközök kerültek elő, mellyel megalapozottá vált a gyanú a fenti bűncselekmények elkövetését illetően.


A többrendbeli lopással és rongálással gyanúsított, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben a Veszprémi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatást, melyet a bíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges - adta hírül a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!