Volt, aki jogosítvánnyal sem rendelkezett

2022.11.17. 18:00

Több mint félszáz szabálysértőt fogtak fél nap alatt a megye rendőrei

A pápai és ajkai rendőrök ismét közös közlekedési akciót tartottak.

police.hu

Forrás: police.hu

Fotó: Centrál Színház

A Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai november 16-án, szerdán közös ellenőrzést tartottak, amelynek célja a közlekedési balesetek kiváltásában elsődleges szerepet játszó jogsértések kiszűrése és ezzel a közlekedésbiztonság javítása volt.

Az akció alkalmával összesen 55 szabálysértővel szemben jártak el az egyenruhások, akik közül 37 járművezető hagyta figyelmen kívül a stoptáblát, míg a biztonsági övet négy ember nem kötötte be. A rendőrök négy esetben lejárt műszaki érvényességű gépjárművet állítottak meg, illetve három sofőrrel szemben vezetés közbeni telefonálás miatt intézkedtek. A megállított autósok közül ketten nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. A járőrök szankcionálták továbbá a kanyarodási szabályok megsértését, a kötelező okmányok hiányát, az átírási kötelezettség elmulasztását és a világítás használata nélküli közlekedést.

Az ellenőrzésben részt vevő egyenruhások a jogsértések elkövetői közül 34 főt helyszíni bírsággal sújtottak, 13 embert figyelmeztetésben részesítettek, valamint négy sofőr ellen közigazgatási eljárás, és szintén négy gépjárművezetővel szemben szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök felhívják a közlekedésben részt vevők figyelmét, hogy hasonló közös ellenőrzésre a jövőben is számítani kell a Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén egyaránt a közlekedésbiztonság javítása érdekében – olvasható a police.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!