Egy kamionos gázolta el

2022.11.23. 11:32

Vádemelés egy várpalotai nő halálával kapcsolatban

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban a Gyulai Járási Ügyészség egy 34 éves, büntetlen előéletű román állampolgárságú férfi ellen, aki tavaly májusban Kondoros közelében figyelmetlenségből okozott halálos kimenetelű balesetet – adta hírül a Békés Megyei Főügyészség.

baol.hu

A férfi 2021. május 30-án, a kora délutáni órákban egy román honosságú tehergépkocsival haladt Kondoros lakott területén kívül, az M44-es autóúton, Békéscsaba felől Kondoros irányába, 113 kilométer per óra sebességgel, a külső forgalmi sávban. Korábban a férfi előtt, vele azonos irányban egy személygépkocsival haladt a későbbi sértett, egy 40 éves várpalotai nő, aki az autójával műszaki meghibásodás miatt a pályatest jobb szélére, részben az útpadkára lehúzódva megállt.

Az álló gépkocsi legalább 3-400 méter távolságról észlelhető volt. A teherautót vezető férfi a sértett járművének kikerülésekor nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és emiatt hátulról nekiüközött. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még aznap, a kórházba szállítását követően elhunyt.

A főügyészség kifejtette, hogy a férfi megszegte a KRESZ bekezdésében foglaltakat, miszerint előzni, illetve kikerülni másik járművet csak a megfelelő oldaltávolság betartásával szabad. A járási ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt az 500 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére – közölte a baol.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!