Bilincsben

2022.12.16. 16:00

Alsónadrágjába rejtve próbált meg italt és zoknit kivinni várpalotai és fehérvári üzletekből

A férfi ellen ezért és további lopások miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirat szerint a 48 éves, Veszprémben élő hajléktalan elkövető 2021 májusától 2022 januárjáig négy alkalommal – köztük háromszor üzlet sérelmére – követett el kisebb lopásokat Várpalotán és Székesfehérváron. A férfi jórészt kis kiszerelésű tömény szeszes italokat, illetve egy esetben zoknit próbált eltulajdonítani, azonban az érintett szupermarket biztonsági őre minden alkalommal tetten érte – derül ki a Veszprém Megyei Főügyészség közleményéből.

Az egyik esetben több kis kiszerelésű alkoholt vitt be a próbafülkébe, ezek közül kettőt ott megivott, míg egy kétdecis üveget egy csomag zoknival együtt az alsónadrágjába rejtett, hogy azokat elvigye. A kár ez esetben nem térült meg, míg a másik két helyszínen a tettenérés folytán nem keletkezett lopási kár.

2021 májusában Várpalotán, az utcán egy nő épp a szemétgyűjtő konténerbe helyezte a szemetet, miközben felügyelet nélkül hagyta a bevásárlótáskáját. Az elkövető elvitte a táskát a benne lévő mintegy 13 ezer forint készpénzzel és a sértett irataival együtt.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!