Tűz

2022.12.01. 15:00

Berúgott, majd a gyerekszobában meggyújtotta az ágyat és a függönyt a berhidai férfi

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség annak a 39 éves férfinak, aki 2022. november 26-án ittas állapotban tüzet gyújtott családjának berhidai lakásában.

Veszprém Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a férfi a megelőző távoltartása határidejének elteltét követően a volt élettársa és gyermekei lakóhelyére ment, ahol azonban csak az élettárásnak testvérét találta otthon. A férfi közölte a gyanúsítottal, hogy a családja elutazott, mire az ittas elkövető azt hangoztatva, hogy felgyújtja a házat, átment a szemközti boltba és gyufát vásárolt. Időközben a testvér is távozott a házból, a gyanúsított pedig a gyerekszobában meggyújtotta az ágyat és a függönyt. A volt élettárs testvére meglátta az ablakon kiszálló füstöt és visszasietett, távozásra szólította fel a férfit, aki azonban előbb még a konyhai függönyt is meggyújtotta. A mintegy 600 000 forint kárt okozó tüzet végül csak a tűzoltók tudták megfékezni. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt elrendelte férfi letartóztatását, aki a döntés ellen fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!