Vádemelés

2022.12.16. 13:29

Egy veszprémi kollégium elől loptak el biciklit és alkatrészeket, most felelniük kell

Kétrendbeli lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatalkorú fiú ellen, aki gyermekkorú társával kerékpárt, illetve kerékpáralkatrészeket tulajdonított el.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirat szerint a 15 éves fiú és gyermekkorú barátja 2021. december 3-án a veszprémi egyetemi kollégium előtti kerékpártárolóból vitt el egy 55 ezer forint értékű kerékpárt, miután arról a lakatot fűrésszel levágták.

A két elkövető másnap délután visszament a kollégiumhoz, ezúttal azonban nem egy egész kerékpárt loptak el, hanem egy ott tárolt bicikliről leszerelték annak teljes hidraulikus fékrendszerét, illetve mindkét dupla falú kerekét. Az ellopott alkatrészeket azután az egy nappal korábban ellopott kerékpárra szerelték, majd az így egyedileg összeszerelt kerékpárt felváltva használták.

Az ügyészség a fiatalkorú fiúval szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. Gyermekkorú társa életkora miatt nem büntethető, ezért vele szemben az eljárást korábban a nyomozást folytató Veszprémi Rendőrkapitányság megszüntette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!