Rendőrségi összefoglaló

2022.12.20. 08:26

Ittasan okozott balesetet Várpalotán

A rendőri intézkedések összefoglalója Veszprém megyéből.

police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hat anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány három embert elfogott, akik közül egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A járőrök hét főt előállítottak, kettőt ittas vezetés gyanújával. Biztonsági intézkedést két esetben hajtottak végre.  

Egy 52 éves férfi személyautójával haladt december 19-én 8 óra körül Várpalotán, a Berhidai úton, Pétfürdő felé. Sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta, emiatt megcsúszott, majd a szembe jövő sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szembe jövő gépkocsival. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a járművekben anyagi kár keletkezett. A balesetet okozó várpalotai járművezetőnél az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Az 52 éves férfit az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrségre további mintavétel céljából. Ellene közigazgatási bírságot szabtak ki az ittas vezetés miatt, illetve eljárást kezdeményeztek a baleset okozásáért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ami azt jelenti, hogy nem lehet alkoholt fogyasztani annak, aki utána volán mögé ül. Az alkoholfogyasztás minden esetben hátrányosan befolyásolja a vezetési képességet, a reakcióidőt és a reflexeket – olvasható a police.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!