Szexuális visszaélés

2023.01.20. 07:00

12 éves kislánnyal volt kapcsolata a felnőtt férfinak egy Pápa környéki faluban

Szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki 2021 novemberében az egyik Pápa környéki faluban egy tizenkettedik életévét betöltött lánnyal került intim kapcsolatba.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a tizenkettedik életévét már betöltött, de tizennégy év alatti sértett a saját akaratából létesített szexuális kapcsolatot a vádlottal, aki tisztában volt a lány életkorával. A sértett beleegyezésétől függetlenül szexuális visszaélésért felel ugyanis az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta, egyben arra is indítványt tett a Pápai Járásbíróságnak, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi, befolyási viszonyban állna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!