Nem állt meg a rendőröknek

2023.01.11. 16:07

17 migránssal borult az árokba Iszkáznál az osztrák embercsempész

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök 2023. január 11-én 7 óra 10 perc körül a 8-as számú főúton, Somlójenő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit.

Forrás: rendőrség

A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd lekanyarodott autójával a 8-as számú főútról - írja a police.hu. Haladása során Iszkáz külterületén a sofőr elvesztette uralmát járműve felett és az árokba borult. A gépkocsit egy 29 éves osztrák férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 17 illegális migránst találtak. Közülük 12-en szír, 3-an afgán és 2-en egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyikőjük sem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A balesetben a jármű vezetője és az egyik utas sérült meg könnyebben, őket a mentők kórházba szállították.

Forrás: rendőrség

A 29 éves osztrák sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A baleset okozásáért szintén eljárást kezdeményeztek a férfival szemben az egyenruhások. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!