Nem volt jogosítványa

2023.01.19. 10:07

Balesetet okozott, majd utasait cserbenhagyva egy bokorban bújt el a sofőr

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai segítségnyújtás elmulasztása miatt büntető-, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak az 56 éves férfival szemben.

Forrás: rendőrség

A rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrök január 10-én éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén akarták megállítani a személygépkocsival közlekedő 56 éves lovasberényi lakost, azonban ő továbbhajtott – írja a police.hu. Egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát járműve felett, majd lesodródott az útpadkára, aminek következtében az autó többször megpördült és a tetejére borulva állt meg. A balesetet követően a sofőr, anékül, hogy meggyőződött volna róla, hogy négy utasa megsérült-e, kiszállt a gépjárműből és elhagyta a helyszínt. 

A rendőrök nem sokkal később a helyszín közelében, egy bokorban megbújva találták meg az 56 éves járművezetőt.

 Ezután előállították és megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel vezetési jogosultságát szüneteltetik. A baleset során a gépkocsiban tartózkodó egyik utas megsérült.

Forrás: rendőrség

A férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt folyik eljárás a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!