Több százezres kárt okoztak

2023.01.19. 14:00

Ittas vandálok verték szét a vonat mosdóját

Rongálás és lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két fiatal férfi ellen, akik egy motorvonat mosdójában törtek-zúztak.

A vádirat szerint a 21 éves, ittas fiatalok 2022. július 30-án este vonattal utaztak Tapolcáról Balatonfüredre – írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. Útközben a vonat egyik mosdójában pusztításba kezdtek, leszakították a falról a mosdókagylót, összetörték a fali tükröt, betörték a világítótest búráját, letörték a szappantartót, megrongálták a hulladékgyűjtőt és a WC-lefolyó tömítését. Rombolásukkal több mint 300 ezer forint kárt okoztak a vasúttársaságnak. 

A balatonfüredi állomásra érve az elkövetők leszálltak a vonatról, ám a mosdókagylót magukkal vitték, egy darabig felváltva cipelték, majd később egy téren eldobták. 

Forrás: ügyészség

Az ügyészség a vandál elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. 

A sértett a bűncselekménnyel okozott kár összegéig polgári igényt jelentett be az eljárás során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!