Cserben hagyás

2023.01.20. 09:00

Nem fogod elhinni, mit tett a sofőr, miután ittasan nekihajtott egy busznak Csesznek közelében

Cserbenhagyás és ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 63 éves férfival szemben, aki 2022. szeptember elején Csesznek közelében áttért a szemközti sávba, ott nekiütközött egy szemből jövő autóbusznak, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető az esti órákban Zirc felől Győr irányába haladt, és ittassága miatt áttért a bal oldali forgalmi sávba, ahol a gépkocsi bal oldalával nekiütközött a vele szemből érkező menetrend szerinti autóbusz oldalának. A buszon a sofőrön kívül 20 utas tartózkodott. A balesetben nem sérült meg senki, de ennek reális lehetősége az ütközés körülményei alapján fennállt. A vádlott, annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, továbbhajtott, és nem győződött meg arról, hogy van-e sérült, közvetlen veszélyben lévő, segítségnyújtásra szoruló személy. A férfit végül a rendőrök Veszprémvarsányban igazoltatták, amikor az is kiderült, hogy ittasan vezetett. Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozott az illetékes Zirci Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!