Helyi kék hírek

2023.01.12. 19:00

SMS-ben érkezett linkre kattintott, ellopták a banki adatait a balatonalmádi hölgynek

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon csalás miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: pexels.com

Egy 40 éves balatonalmádi hölgy kapott egy olyan tartalmú SMS-t, miszerint egy népszerű online streaming szolgáltatónál levő előfizetését felfüggesztik, mivel az előfizetéssel probléma adódott. Ennek megoldására az SMS-ben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait, abban a hiszemben, hogy így a havi előfizetését rendezi. Ezt követően már arról kapott értesítést, hogy bankkártyájával ismeretlen vásárlási tranzakciókat hajtottak végre közel háromszázezer forintért.  

A személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek. Ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, komoly anyagi károkat is okozhat. A bűnözők megtévesztő telefonhívások, e-mailek és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetek segítségével próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy bankkártyájának adatait semmilyen körülmények között ne adja ki idegennek. A kártya hátoldalán található CVC kód megadását a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya nélkül is.

Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval online ügyintézést folytat, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezze el. - írja a police.hu. 

 

Címkék#csalás#sms

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!