Szilveszter

2023.01.02. 21:00

Viszonylag csendes volt az újévkezdés a Veszprém vármegyei tűzoltóknál

Két kisebb tűzesetnél és három műszaki mentésnél avatkoztak be a tűzoltók január elsején.

katasztrófavédelem

Forrás: illusztráció

A katasztrófavédelem összefoglalója szerint petárdamaradványok izzottak a sümegi Fehérkő utcában hétfő hajnalban. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi a berhidai Arany János utcában. A vezetője megsérült. A műszaki mentést és a forgalmi akadály megszüntetést a pétfürdői hivatásos tűzoltók végezték.

Meggyulladt a lerakódott korom a gecsei Kossuth Lajos utcában, egy vegyes tüzelésű kazán égéstermékét elvezető kéményben. A pápai hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást, és felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy hívjon kéményseprőt, addig más módon fűtse az ingatlant.

Szalagkorlátnak ütközött személyautó műszaki mentését végezték a veszprémi hivatásos tűzoltók a 8-as főúton, a Veszprém és litéri leágazó közötti szakaszon. Az autóban nem tartózkodott senki.

Reakcióba lépett egy tartályban az oldószer és a ragasztó egy tapolcai üzemben, emiatt az anyag melegedni kezdett. A helyi önkormányzati egység mellett a badacsonytomaji, az ajkai és a keszthelyi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A tartály saját hűtőrendszere és az automatikus oltórendszer nem működött, az egységek ventilátorral hűtötték a tartályt. Az épületet négy ember hagyta el, a munkálatokat követően visszatérhettek az épületbe. Személyi sérülés nem történt, az anyag nem jutott ki a tartályból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!