Sokan semmibe vették a STOP táblát

2023.02.27. 10:47

A hétvégén is repült a rendőrségi drón (videó)

A rendőrök számos jogsértőt értek tetten az utakon Veszprém vármegyében. Munkájukat drón is segítette a levegőből.

police.hu

Illusztráció

Forrás: rendőrség

A balesetek számának csökkenése érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a vármegye közútjait és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket. Az elmúlt hétvége sem telt el közlekedési akciók nélkül, a rendőrök számos jogsértőt értek tetten az utakon. Munkájukat drón is segítette a levegőből - tájékoztatott a rendőrség

Az akciók során az egyenruhások 23 olyan sofőrt igazoltattak , akik a STOP vagyis az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblánál a megállási kötelezettségüknek nem tettek eleget. Közülük 20 járművezető helyszíni bírságot kapott, 3 sofőrt pedig figyelmeztettek.

A megengedett legnagyobb sebességhatár túllépése miatt 68 járművezetőt vontak felelősségre, köztük 49 sofőrt helyszíni-, míg 19 főt közigazgatási bírsággal sújtottak.

17 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, mivel vezetés közben kezükben tartották a mobiltelefonjukat. 2 fő pedig közigazgatási bírságot kapott, mivel nem kapcsolta be a biztonsági övét.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!