Intézkedtek

2023.02.06. 09:38

Illegális fémhulladékot foglalt le a NAV Nyárádnál

Három és fél tonna bontott fémhulladékot vitt volna két férfi a fémtelepre Nyárádnál, de hamar lebuktak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a szállítmányt lefoglalták - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága.

Szijártó János

Forrás: Pexels.com

Egymás után, lépésben haladt a két furgon, tömve használt, bontott autóalkatrészekkel, amikor a pénzügyőrök ellenőrizték. Az egyik sofőr azt mondta, hogy az összes bontott autóalkatrész az övé, azokat egy, korábban autóbontással foglalkozó embertől vásárolta azért, hogy fémfajtánként eladja. A vásárlásról bizonylattal nem rendelkezett. A fémkereskedelmi szabályok szerint természetes személy, saját ingatlanán, legfeljebb három köbméter fémhulladékot tárolhat, mely egyértelműen az ingatlanhoz köthetően keletkezett. Fémhulladék felvásárlása kizárólag fémkereskedelmi engedéllyel végezhető. A NAV munkatársai fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!