Időben érkezett a segítség

2023.02.08. 16:15

Majd' megfagyott a veszprémi autóbusz-állomáson - rendőrök vitték fűtött helyre

A veszprémi egyenruhások biztonsági intézkedés keretében segítettek egy 34 éves férfinak fűtött helyre jutni.

Forrás: rendőrség

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. február 6-án nem sokkal éjfél előtt arról, hogy a veszprémi autóbusz-állomás váróterme előtt tartózkodik egy személy, akinek élete, testi épsége a hideg téli időjárás miatt veszélyben lehet - írja a police.hu

A helyszínre érkező járőrök a 34 éves férfit biztonsági intézkedés keretében szolgálati gépkocsival a vármegyeszékhelyi hajléktalanszállóra szállították, majd ott az intézmény személyzetének átadták. 

A bajba jutott férfi elmondta, hogy az utolsó autóbuszt, mellyel hazajuthatott volna Baranya vármegyébe, lekéste, Veszprémben pedig nem ismert arra alkalmas helyet, ahol az éjszakát átvészelheti.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Amennyiben közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget.
  • Kérjük, hogy a megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre.
  • Rendkívül fontos, hogy segítsünk bajba jutott embertársainknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.
  • Az idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassák meg, ellenőrizék, hogy füstöl-e a házuk kéménye, van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat.
  • A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló emberek nemcsak egészségi állapotuk miatt lehetnek veszélyben, hanem könnyen válhatnak bűncselekmény áldozataivá is. Fontos, hogy tájékoztassuk őket, felhívjuk a figyelmüket arra, hogy otthonukba ne engedjenek be idegeneket, ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyek keresik fel őket, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában