Szélvihar

2023.02.04. 10:47

Óvatosan parkoljunk! Viharos szél tombol mindenfelé

Összesen 21 bejelentés érkezett a tűzoltóságra pénteken 18 órától szombaton délelőttig a tomboló szél miatt – közölte Márta Attila katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Az esetek zöme fakidőlés: az óránként 70 kilométer per órás, illetve több helyen ennél is erősebb északi, északnyugati szélben az úttestre dőltek a fák, leszakadta a faágak. Vilonyánál egy lengyel rendszámú autó pótkocsiját borította fel a szél, a műszaki mentést daruk segítségével jelenleg is végzik a balatonfűzfői tűzoltók. A teljes útzárat a rendőrség biztosítja. Kolontáron és Pápán tetőket bontott meg az erős szél, Somlójenőn és Szigligeten villanyoszlop dőlt meg, illetve hasadt ketté oly módon, hogy csak a villanyvezeték tartja az oszlopot. A katasztrófavédelem hívta a szolgáltatót, mely kiszakaszolja a sérült részt, a tűzoltók utána dolgozhatnak. Balatonkenesén autóra döntött egy fát a viharos szél. A katasztrófavédelem azt kérte, senki ne parkoljon nagyobb fák alá, valamint málladozó házak közelébe!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!