Káresetek

2023.02.27. 14:09

Sok munkájuk volt a tűzoltóknak a hétvégén

Szombaton és vasárnap is sokszor szólalt meg a Veszprém vármegyei laktanyákban a riasztást jelző hang.

Katasztrófavédelem

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Bakonybél külterületén

Forrás: Kataasztrófavédelem

Szombaton szemét égett a Várpalotához tartozó Bántapusztán. A pétfürdői hivatásos tűzoltók a tizenöt négyzetméter kiterjedésű tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Lesodródott az útról, két lakóház kerítésének is nekicsapódott és a tetejére borulva állt meg egy személygépkocsi a dabronci Kossuth utcában. A sümegi önkormányzati tűzoltók csörlővel kerekeire állították a járművet, ezt követően tudták elvégezni annak áramtalanítását, majd felitatták a kifolyt motorolajat. A járműben egy ember ült, a mentők megvizsgálták, nem sérült meg.

Hatszáz négyzetméteres raktárépületben keletkezett tűz Balatonfüreden. A veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati egység a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezte a tűzoltást. A lángok százhúsz négyzetmétert érintettek, az épület fa borításán keresztül a tetőig károsították azt, és egy irodahelyiségben is károkat okoztak. Személyi sérülés nem történt. Az ügyben tűzvizsgálat indult. (Fotók: Veszprém VMKI)

Két személyautó ütközött a veszprémi Házgyári és Jutasi utcák kereszteződésében. A járművek forgalmi akadályt képeztek, melyet a helyi hivatásos egység szüntetett meg. Személyi sérülés nem történt.

Meggyulladt a kéményben lerakódott korom az ugodi Klapka utcában. A pápai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a házat alternatív módon fűtse, míg át nem vizsgáltatta a kéményt és a fűtésrendszert.

Meghibásodott egy fatüzelésű kazán keringető-szivattyúja a pápai Harmadik utcában, ezért felforrt benne a víz. A pápai hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket a kazánból, ezt követően a víz visszahűlt, a robbanásveszély megszűnt. A házban volt egyéb fűtési mód, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere Bakonybél külterületén. Az oltást végző zirci önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, majd elvégezték az utómunkálatokat. Személyi sérülés nem történt. (Fotók: Zirc ÖTP)

Villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi a berhidai Kiskovácsi utcában vasárnap hajnalban. A villanyoszlop az ütközéstől kitörött. A pétfürdői hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A kocsiban csak a sofőr tartózkodott, megsérült, kórházba szállították.

Tűz keletkezett Egyházaskesző közelében, nádas területen. Az ötven négyzetméteren pusztító lángokat Pápa hivatásos tűzoltói oltották el.

Izzott a korom egy tapolcai ház kazánjának kéményében, a Bacsó Béla utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a kéményt, egy vízsugárral visszahűtötték, és az izzó részeket eltávolították belőle. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt, mert a házban van fűtési alternatíva.

Lesodródott az úttestről és az út menti szántóföldön az oldalára borulva állt meg egy személygépkocsi Zalahaláp külterületén. A benne ülő embert a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a tapolcai önkormányzati és a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók végezték.

Járdára omlott egy kőfal a veszprémi Arany János utcában. A gyalogos- és járműforgalmat akadályozó veszélyre a veszprémi hivatásos tűzoltók hívták fel a figyelmet azzal, hogy kordonszalaggal körbezárták azt, majd értesítették a tulajdonost.

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű a pápai Vasút utca végén. A helyi hivatásos egység végezte a tűzoltást.

Elhagyott épületben öt négyzetméteren égett traktorgumi és szemét Somlóvásárhely külterületén. A helyi önkéntes egység mellett az ajkai hivatásosok vonultak az esethez és egy vízsugárral és porral oltóval megszüntették a lángokat - közölte a katasztrófavédelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!