Embercsempész

2023.02.09. 11:00

Tizenhárom migránst akartak kisteherautóval Ausztriába juttatni, Devecser közelében kapták el őket

Vádat emelt az Ajkai Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt egy 21 éves román és 24 éves moldáv férfival szemben, akik 13 migránst akartak egy kis furgonnal a szerb-magyar határtól Ausztriába szállítani, tavaly márciusban, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

A román férfi az idősebb hívására ment Szegedre, hogy a Magyarországra illegálisan érkező külföldieket Nyugat-Európába vigye. Az autót a moldáv férfi adta át társának, aki a szerb-magyar határ közelében 13, török-kurd embert, köztük egy gyermeket vett fel a járműbe, melyben a migránsok órákon át, összezsúfolva utaztak. A moldáv férfi ment elől, biztosította az utat. A migránsokat szállító autót megállították a rendőrök a 8-as számú főúton, Ajkarendek és Devecser között, így a csempészek lebuktak. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetést és Magyarország területéről történő kiutasításukat indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!