Nem talált haza a szolnoki férfi

2023.03.09. 15:15

Eltévesztette az épületet, dühében letörte a várpalotai múzeum kilincsét

Az egyik várpalotai múzeum képviselője tett bejelentést 2023. március 6-án 15 óra 20 perckor arról, hogy az épületbe betörtek.

A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentést tevő férfi elmondta, hogy a tettes a bejárati ajtó antik kilincsét törte le, de végül az épületbe nem jutott be - írja a police.hu.

A várpalotai rendőrök gyors és eredményes adatgyűjtésének eredményeképp rövid időn belül azonosították a 31 éves szolnoki férfit, akit három nappal később elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi a nyomozóknak elismerte, hogy március 4-én éjszaka a múzeum környékén lévő szórakozóhelyen tartózkodott, majd az ideiglenes szállására akart menni, de irányt és épületet tévesztett. Amikor be szeretett volna jutni a bejárati ajtón, azt zárva találta és idegességében rángatni kezdte a kilincset, mely az erőbehatástól letört. A nyílászárót ezután többször megrúgta. A letört kilincset végül a földre helyezte a férfi, és távozott onnan.

A rongálással a szolnoki elkövető közel háromszázezer forint kárt okozott.

A Várpalotai Rendőrkapitányság rongálás vétségének elkövetése miatt indított nyomozást a férfi ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában