Letartóztatták

2023.03.21. 14:00

Ittasan, lopott autóval menekült a rendőrök elől a veszprémi férfi

Többi között hivatalos személy elleni erőszak miatt letartóztattak egy többszörösen büntetett férfit, aki lopott autóval, járművezetéstől eltiltva menekült a rendőrök elől Pápán - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

MTI

Forrás: Pexels.com

Azt írták: a 28 éves veszprémi férfit a rendőrök március 15-én közúti ellenőrzésen akarták megállítani, mert felfigyeltek "bizonytalan úttartására" és arra, hogy irányjelző használata nélkül kanyarodik.
A szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzésének bekapcsolására azonban a férfi menekülni kezdett, több közlekedési szabályt is megszegett, végül egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, azonban ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani.
Néhány méter után a rendőr elengedte a férfit, el tudott lépni a gyorsuló járműtől, így nem sérült meg.
Az autó vezetője egy-két kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett és egy kerítésnek ütközve állt meg.  A rendőrök kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték. Az eljárás során kiderült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta, úgy, hogy abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.
A többszörösen büntetett férfi 2026 júniusáig tartó járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.
A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele miatt nyomoz a férfival szemben, akinek letartóztatását elrendelte a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában