Brutális állatkínzás miatt nyomoznak a pápai rendőrök

2023.03.28. 16:27

Légpuskával lőtt rá a macskára

Légpuskával lőttek meg egy macskát Mihályházán, de az állat életben maradt, tudtuk meg hétfőn.

Kovács Erika

Forrás: Pexels.com

 A lövést megerősítette Bartók Judit rendőrségi szóvivő, de a helyszínt nem kívánta megnevezni, és későbbre ígért tájékoztatás. 

Keddi rendőrségi információnk szerint a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 74 éves férfit. Bartók Judit azt mondta a Pápához közeli településen élő sértett március 27-én értesítette a rendőrséget arról, hogy pár nappal korábban valaki meglőtte a macskáját. A bejelentő elmondta, hogy március 24-én a kertben volt, amikor hallott egy lövést, majd azt látta, a cicája hazaszaladt. A lövésnek ekkor még nem tulajdonított jelentőséget, ám másnap, amikor a macskát megsimogatta, egy lövedéket tapintott ki az állat fejében, amit sikerült eltávolítania. A légpuskát a rendőrök lefoglalták, majd másnap kutatást tartottak a bejelentővel egy utcában lakó férfinél. A 74 éves illetőnél talált légpuskát, valamint egy légpisztolyt is lefoglalták a rendőrök, majd a férfit a Pápai Rendőrkapitányságra előállították és állatkínzás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!