Utána egy robogót is elvitt

2023.03.02. 13:00

Szentgálon beütötte egy autóbuszváró plexiüvegét, majd lefeküdt a 16 éves fiú

Jármű önkényes elvétele és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatalkorúval szemben.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirat szerint az elkövetéskor tizenhat éves fiú 2021. június 26-án este ittasan, minden különösebb ok nélkül Szentgálon beütötte egy autóbuszváró plexiüvegét, majd lefeküdt a buszmegállóban. Egy arra kerékpározó személy észlelte tettét és értesítette a polgármestert, aki bejelentést tett a rendőrségre. Az üveg betörésével az önkormányzatnak 26 150 forint kára keletkezett. 

A fiatal folytatta a bűncselekmények elkövetését, 2022. szeptember 6-án délután a benne hagyott kulcs segítségével beindított egy ház előtt leállított robogót Veszprém-Csatárhegyen, majd a környéken motorozni kezdett. Amikor a robogóból kifogyott az üzemanyag, a járművet leállította az út mellett, ahol azt a gazdája röviddel ezután megtalálta. Az ügyészség az azóta már több más bűncselekmény miatt is elítélt fiatalkorúval szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy a felfüggesztés tartama alatt a terhelt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!