Ne dőljön be nekik!

2023.03.24. 13:23

Újra próbálkoznak az unokázós csalók

Ismét telefonálnak az unokázós csalók, ezúttal a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

police.hu

Forrás: rendőrség

A jól ismert elkövetési mód miatt tucatszámra jönnek a bejelentések. Valamennyi esetben idős személyeket hívnak fel telefonon ismeretlen személyek, akik a beszélgetés során mindig a bajba jutott unokára, vagy épp gyermekre hivatkozva igyekeznek pénzt kicsalni. Megnyugtatásképp felajánlják, hogy mivel a hozzátartozó nem tud a fizetőeszközért elmenni, majd ebben egy ismerős segítséget nyújt, de az utalás lehetőségét sem vetik el.

A rendőrség kéri, ha hasonló hívást kap, legyen óvatos, vegye fel minél előbb a kapcsolatot hozzátartozójával, megbizonyosodva, hogy nem esett baja.

Amennyiben mégis csalók keresik, értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon! A rendőrség munkáját segíti, ha a hívó telefonszámát és a hívás idejét megadja.

Idegeneknek ne adjon át pénzt, vagy más értéket, legyen óvatos, és hívja fel először szeretteit ha rossz hírt kap felőlük, csak utána higgyen idegeneknek - figyelmeztet a rendőrség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!