Eljárás indult ellene

2023.03.31. 08:10

Videón az üldözés: embercsempész próbált meglépni a rendőrök elől Ajka-Bakonygyepesen

A járőrök 2023. március 29-én 12 óra 56 perckor a 8-as számú főútvonalon Ajka és Bakonygyepes között ellenőrzés alá akartak vonni egy fekete színű kisbuszt és annak vezetőjét - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Forrás: rendőrség

Mint írják, a sofőr a rendőröknek nem állt meg, Ajka felé haladva egyre nagyobb sebességgel próbálta magát az intézkedés alól kivonni. A férfi a körforgalomban több táblának nekiment, azokat kidöntötte, majd a még mozgó járműből kiugrott és az út menti erdős területre futott.

Az intézkedés során a járőrök a járműben 16 személyt igazoltattak, akik közül 4 fő szírnek, 12 pedig szomáliainak vallotta magát. Mivel egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a magyarországi jogszerű tartózkodását, ezért az egyenruhások intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

A jármű vezetőjét a rendőrök nagy erőkkel keresték, a kutatást rendőrkutya, drón és helikopter is segítette.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon embercsempészés bűntett gyanúja miatt büntetőeljárás indult a kisbuszt vezető férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!