Erőszak

2023.04.05. 15:00

A veszprémi kórházban támadt rá a részeg férfi a neki segítő mentősre

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki egy mentőápolóra támadt rá a veszprémi kórházban.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Facebook/OMSZ-illusztráció

A vádirat szerint a 24 órás szolgálatot ellátó mentőautó személyzete 2022. december 30-án hajnalban, bejelentés alapján erősen ittas állapotban az utcán találta meg az elkövetőt, s mivel sérülést is láttak rajta, beszállították a veszprémi kórházba.

A mentőápoló a szokásos eljárást követve a kórház várójában értékleltárt vett fel a tolószékbe ültetett férfitól, aki az adminisztráció során váratlanul felállt és rátámadt a neki éppen háttal álló sértettre. A mentőápoló védekezett, a mentőautó közelben tartózkodó vezetője pedig a segítségére sietett, azonban a sértett a védekezése közben a terhelttel együtt a földre esett. A mentősök ekkor az időközben odaérkező biztonsági személyzet segítségével a rendőrség kiérkezéséig lefogták a férfit.

A mentőápoló a támadás következtében könnyű sérülést szenvedett, és ezért kérte az elkövető felelősségre vonását.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!