Különös visszaeső

2023.04.13. 12:05

Drogot árult, verekedett - csaknem nyolc év börtön várhat rá

Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki 2021 és 2022 júniusa között többeknek árult drogot Pápán, valamint 2021 decemberében féltékenységből megvert egy másik férfit.

A vádirat szerint az elkövető, azon túl, hogy maga is fogyasztott kábítószert, megközelítőleg egy éven keresztül metamfetamin-tartalmú kábítószert árult, melyből 1 160 000 forint bevételre tett szert. 

A korábban küzdősportot űző vádlott 2021 decemberében bántalmazta a véleménye szerint barátnőjével kapcsolatot kezdeményező sértettet, aki a fejét és a felkarját érő ökölütések miatt kétszer is a padlóra esett, ahonnan a férfi felhúzta, ám ennek során, valamint utána is folytatta a bántalmazását. 

A sértett végül elmenekült a helyszínről és a védekezésének köszönhetően csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás jellege, intenzitása ennél súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt. 

Az ügyészség a vádiratában a bűncselekményeket visszaesőként, illetve különös visszaesőként elkövető férfival szemben börtönbüntetés és a közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását indítványozta, a kábítószer-kereskedelem révén megszerzett pénzösszeg erejéig pedig vagyonelkobzás alkalmazására is indítványt tett. Az ügyészség az előkészítő ülésen történő beismerése esetére hét év nyolc hónap börtönbüntetés és nyolc év közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását tartja indokoltnak - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!