Hét nap krónikája

2023.04.25. 10:54

Egy halálos és több súlyos baleset is történt az elmúlt héten Veszprém vármegyében

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2023. április 17-én 0 órától 2023. április 23-án 24 óráig összesen tíz személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, egy esetben halálos kimenetelű, továbbá 4 súlyos, 5 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Forrás: rendőrség

A közúti közlekedési balesetekben 1 személy elhalálozott, 4 ember súlyosan, míg 5 fő könnyebben sérült meg - írja a police.hu. A fenti időszakban 25 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A személyi sérüléses balesetek közül, az elsődleges adatok alapján két alkalommal sebesség nem megfelelő alkalmazása, két esetben az elsőbbség meg nem adása, szintén két esetben a kanyarodási szabályok, egy alkalommal pedig előzési szabályok megszegése volt a baleset oka. Figyelmetlen vezetés és egyéb szabályszegés miatt pedig három további baleset következett be.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek helyszínén végzett alkoholteszteres vizsgálat egyetlen egy esetben sem végződött pozitív eredménnyel.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni. A járművezető ilyen esetben nem számít arra, hogy az útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a kialakult váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a tragédia! 

Ne feledjék, az elsőbbségi jog megsértése továbbra is az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!