Mindössze 15 éves

2023.04.23. 19:04

Újabb fiatal akart véget vetni az életének a veszprémi viadukton

Veszprémben egy 15 éves lány sétált fel a 40 méter magas veszprémi Szent István völgyhíd tetejére öngyilkos-gondolatokkal a fejében, azonban az utolsó pillanatban meglátta a lelkisegély-szolgálat tábláját és tárcsázta a telefonszámukat. A telefonos szolgálat pedig fogadta a hívását és ezzel megmentették a tinédzser életét - írja meg a Ripost.

Ez a tábla mentette meg a lány életét /Fotó: Kapaszkodó Mentálhigiéniás Egyesület

A Szent István Völgyhíd, vagyis a Viadukt kultikus hellyé vált azok szemében, akik öngyilkossági kísérleten gondolkodtak. Miután sokan keresték fel ilyen céllal a hidat, a Kapaszkodó Mentálhigiéniás Egyesület prevenciós céllal táblát helyezett ki a Viadukton, amelyen a telefonszámuk látható és egy üzenet arról, hogy mindig van segítség. Ez a tábla most életet mentett.

A Kapaszkodó egyesület a Magyar Lelkielsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) egyik Dunántúli tagja. A Ripostnak Kiss Katalin az egyesület alelnöke nyilatkozott az esetről, amely során egy mindössze 15 éves fiatal lány öngyilkossági kísérletét sikerült megállítania a LESZ egyik munkatársának.

Befutott az egyik kollégához egy hívás, aki az ország egyik távolabbi szolgálatánál dolgozik. Ebben a hívásban kiderült, hogy egy 15 éves kislány öngyilkossági szándékkal áll a Viadukton. A kolléganő tette a dolgát és mindazokat a technikákat alkalmazta, amelyeket a szövetségnél dolgozóknak meg kell tanulnia

- mondta el Katalin, aki korábban maga is dolgozott a "telefon mellett".

Az öngyilkossági-kísérletekre kidolgozott protokoll szerint sikerrel elérte azt, hogy a fiatal lány elmondja, hogy hol van helyileg és hogy elfogadja a segítséget. Ez azért fontos, mert anonim módon fogadjuk a hívásokat, a hívóink tartózkodhatnak akár az országhatáron belül vagy kívül is. A munka egyik legnehezebb része pont az, hogy elérjük a hívónál, hogy velünk maradjon, és elárulja hol tartózkodik és beleegyezzen, hogy segítséget küldjünk neki

- számolt be az ügy részleteiről az alelnök. Ha már elárulta a pontos helyét, akkor az ügyelő a 112-t értesítve a helyszínre küldi a megfelelő szakembert. A munka pedig itt még nem szakad meg, ugyanis a telefonos kolléga végig ott marad a hívóval, beszél hozzá, próbálja "megtartani" amíg a rendőr, vagy egy mentős át nem veszi a telefont, hogy jelezze, hogy biztonságban van az illető.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

A cikket teljes terjedelmében a Ripost.hu oldalán olvashatják el >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!