Izzó indulatok

2023.05.03. 17:30

Dühében meggyújtotta ismerőse kabátját a sümegi férfi

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 24 éves illetőt.

Forrás: rendőrség

Állampolgárok tettek bejelentést a rendőrségre 2023. április 29-én este arról, hogy Sümeg egyik utcájában egy ingatlan falán valami ég - írja a police.hu.

A helyszínre érkező járőröknek a szemtanúk elmondták, hogy a ház fala és az azon futó telefonkábelt takaró cső közé helyezett be valaki egy ruhadarabot, amit ezután szándékosan meggyújtott.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen a látókörükbe került egy 24 éves helyi lakos, akit nem sokkal az eset után a lakcímén igazoltattak. 

A férfi az egyenruhások kérdésére elmondta, hogy nem a házban akart kárt tenni, hanem a haragosán kívánt így bosszút állni. 

Az esetet megelőzően ugyanis egy vendéglátóhelyen szóváltásba keveredett ismerősével, aki távozása előtt a kabátját ott felejtette. Ezt követően a feldúlt férfi útnak indult, a ruhadarabot magával vitte, és haragjában egy családi háznál, a falon lévő csőre csavarva meggyújtotta azt.

A férfit a nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, ellene rongálás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!