Az édesanyjával is erőszakosan viselkedett

2023.05.08. 18:28

Egy felmosófával fenyegette a pultosnőt egy férfi, hogy átplasztikázza az arcát

Kapcsolati erőszak, garázdaság és zaklatás elkövetésével vádol az ügyészség egy férfit, aki édesanyja ellen, illetve lakókörnyezetében követett el erőszakos cselekményeket.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels

A vádirat szerint a 35 éves, csavargó, italozó életmódot folytató férfit 2022 ősze előtt kitiltották az egyik nemesvámosi italboltból, miután rendszeresen kötekedett, zavarta a vendégeket, így többször előfordult az is, hogy beleivott mások italába.
Ennek ellenére a vádlott 2022. szeptember 4-én a déli órákban betért a sörözőbe, s mivel nem szolgálták ki, megitta a pultra másnak kikészített röviditalt, egy vendég sörét pedig magával vitte. A pultban dolgozó nő felszólította, hogy hagyja el a sörözőt, mire a férfi ordibálni kezdett, majd az üzlet ajtajában lévő fémkukát felkapta és erőteljesen a falhoz vágta, mellyel kisebb kárt okozott. Másnap ismét visszament a sörözőbe, ahol italt kért, majd a kiszolgálást megtagadó pultosnőt egy felmosófával fenyegette, hogy átplasztikázza az arcát.
A férfi közös háztartásban élt a mozgásában korlátozott, ágyhoz kötött édesanyjával, akit rendszeresen megalázott, erőszakosan viselkedett vele, többször szidalmazta, lökdöste, pénzt, gyógyszereket, cigarettát követelt tőle, agresszív magatartásával folyamatos félelemben tartotta.
2022. szeptember 6-án ismét gyógyszert követelt édesanyjától, miközben veréssel fenyegette, kiborította a kávéját és fejéhez vágta a párnáját. A sértett ekkor rendőri segítséget kért. Két héttel később, szeptember 20-án reggel ismét gyógyszert követelt a sértettől, közben szidalmazta, majd megette az ebédjét, a maradékot pedig az asszony ágyába borította és légycsapóval csapkodott felé. Az eseményeknek a sértett
lánya vetett véget, aki kivezette a férfit a szobából.
A nyomozás során letartóztatásba került terhelttel szemben az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprém Járásbíróság felé - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!