Parkoló autónak ütközött

2023.05.26. 19:00

Ittasan okozott balesetet Ajkán - eltiltották a járművezetéstől

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki idén januárban gépkocsijával alkohol fogyasztását követően okozott balesetet Ajkán - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető a délután folyamán szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette a személygépkocsiját Ajkán, és ittassága miatt a jármű elejével nekiütközött egy, az utcán szabályosan parkoló másik személyautónak. 

A baleset következtében a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a gépkocsijában 500 000, a parkoló járműben 400 000 forintos kár keletkezett. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozott az Ajkai Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!