Önbíráskodás a tihanyi munkásszállón

2023.05.18. 09:00

Késsel és ollóval próbálta visszaszerezni az ellopott pénzét

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 48 éves férfi ellen, aki az ellopott pénzét erőszakkal próbálta visszaszerezni a vélt elkövetőtől.

A vádirat szerint a férfi 2022. június 18-án hajnalig mulatozott munkatársaival egy tihanyi munkásszállón, majd reggel észrevette, hogy az éjszaka folyamán a szobájából eltűnt 330 000 forintja - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ekkor a helyszínre hívta a munkavezetőjét, a jelen lévő két munkatársával pedig indulatosan közölte, hogy mindegy ki volt, megöli. Ezután őrjöngésbe kezdett és nekitámadt a kollégáinak, majd egyiküket egy tompa hegyű késsel kezdte kergetni, aki kimenekült a házból. Kis idő múlva az elmenekült munkatárs visszatért, azonban a magából kikelt vádlott újból rátámadt, ezúttal egy lekerekített hegyű ollóval a kezében követelve az eltűnt pénzét. A sértett hiába győzködte a férfit, hogy nem lopta el a pénzét, a vádlott az ollóval a sértett felé döfött, aki elhajolt, azonban a döfés így is mellkason találta, és egy kisebb, felszínes vérző sérülést okozott. Ezek után a férfi felhagyott a támadással. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!