Erőszak

2023.05.11. 20:00

Nevelőjére támadt a kamaszlány egy Veszprém vármegyei otthonban

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 16 éves lánnyal szemben, aki 2022 novemberében a nevelési helyéül szolgáló Veszprém vármegyei otthonban fenyegette, bántalmazta a nevelőjét.

Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető a reggeli órákban a házirend rendszeres megszegése miatt szóváltásba került a szolgálatban lévő helyettes nevelőjével, akit durva, bántó és az emberi méltóságot sértő szavakkal szidalmazott, majd azzal is megfenyegetett, hogy a börtönviselt testvére meg fogja verni. Ezt követően a sértett és egy másik nevelő a szobájába kísérte a lányt, aki a helyettes nevelőre támadt, és mintegy 8-10 alkalommal nagy erővel combon rúgta. A vádlott ezek után sírni kezdett, majd önként felhagyott a cselekményével. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a fiatalkorú a törvény rendelkezésénél fogva a felfüggesztés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!