Nem volt válogatós

2023.05.10. 17:00

Újságosbódéból lopkodott magának olvasnivalót egy veszprémi nő

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 49 éves veszprémi nővel szemben, aki a tavalyi év második felében visszatérően lopkodta egy újságosbódé árukészletét a belvárosban.

A vádirat szerint az elkövető júliustól járt az újságosstandhoz, ahol korábban maga is dolgozott, és ezért másolt kulcsa volt annak ajtajához. 

A 2022. december 10-éig terjedő időszakban a különböző női, kézimunka- és gasztronómiai magazinoktól a horgász- és rejtvényújságokig terjedően különböző sajtótermékeket vitt magával, de sorsjegyeket is lopott. Cselekményével végül összesen mintegy 73 000 forint kárt okozott az üzemeltetőnek. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a nővel szemben, valamint a másolt kulcsainak elkobzására is indítványt tett - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!