Emberölés kísérlete Ajkán

2023.06.05. 15:00

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott

Emberölés bűntettének kísérlete, rongálás vétsége és kábítószer fogyasztása miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki alkohol és kábítószer hatása alatt, 2022. szeptember 14-én reggel az utcán le akart szúrni egy ismerősével beszélgető férfit, majd a késsel kivágta a sértett és egy másik férfi gépkocsijának kerekeit Ajkán.

A vádirat szerint a szeszes italtól és kábítószertől befolyásolt állapotban lévő elkövető minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett az egyik ABC-üzlet előtti területen, majd a közelben kollégájával beszélgető sértett felé indult, miközben ordítva vonta őket kérdőre, hogy miért vigyorognak. A sértett erre megkérdezte, hogy mi a problémája, és kérte a vádlottat, hogy menjen el. 

A férfi ezzel szemben közvetlenül elé állt és az arcába ordította, hogy leszúrja, a nadrágja övéből pedig elővett egy bicskát, azt kinyitotta, és határozott, erőteljes mozdulattal a sértett szíve felé szúrt.

A sértettnek sikerült kivédenie a szúrást, és próbálta lefogni a továbbra is támadó, öléssel fenyegetődző vádlottat. Dulakodásuk során mindketten a földre kerültek, azonban a vádlottnak sikerült kiszabadulnia a sértett fogásából. A sértett ezért menekülni akart, ám az elkövető utána futott, és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette, mígnem a rendőrség érkezésének hírére elszaladt. A sértett a bántalmazás következtében kisebb, horzsolásos sérüléseket szenvedett. 

A vádlott a menekülése során a késével kivágta a sértett egy közeli parkolóban álló gépkocsijának két gumiabroncsát, valamint mintegy 50 méterrel odébb egy másik sértett autójának kerekeit is tönkretette, akire személyes okból haragudott. 

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!