Erőszak

2023.06.01. 12:00

Először a tányér repült, majd leszúrta élettársát a balatonfüredi nő

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a bűnügyi felügyeletét és távoltartását annak a 27 éves balatonfüredi nőnek, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik büntetőeljárás.

Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály

A fentiek értelmében a gyanúsított Balatonfüred közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, valamint magatartási szabályként a bíróság előírta számára, hogy a sértettel semmilyen formában ne lépjen kapcsolatba.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a gyanúsított pszichiátriai kezelés alatt állt, élettársi kapcsolatban élt a sértettel egy ajkai lakásban, és közöttük rendszeresek voltak a veszekedések.

2023. május 6-án délután a gyanúsított és a sértett ebédkészítés közben összeveszett, emiatt a gyanúsított a lakást elhagyta, és a lakóépület előtt szeszesitalt fogyasztott. A sértett a lakásban maradt, az ebédkészítést befejezte, majd a ház előtt tartózkodó gyanúsítottat a lakásba visszahívta. A gyanúsított a lakásba visszament, majd a sértett által elkészített ebédet tartalmazó tányért lelökte, felkapott egy konyhakést és azzal a sértett mellkasa irányába szúrt. A sértett a szúrás elől kitért és a gyanúsított kezéből a kést kicsavarta, azonban a nő a további támadástól nem állt el, magához vett egy másik kést és azzal kétszer a sértett mellkasa irányába szúrt, amelyből egy szúrás a sértett mellkasát szívtájékon elérte, a szúrás a sértett mellkasát megnyitotta és tüdejét megsértette, melynek következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, valamint távoltartását a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak. A bíróság megállapította, hogy mindezeknek a veszélyét egy technikai eszközzel, vagy rendőrségen való jelentkezési kötelezettséggel biztosított bűnügyi felügyelet és távoltartás ellensúlyozni tudja.

A végzés véglegessé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!