Ráadásul jogsi nélkül, ittasan

2023.06.08. 07:36

Forgalommal szemben furikáztak a lopott veterán autóval, amikor lekapcsolták őket az almádi rendőrök

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei június 6-án 22 óra 30 perckor Balatonkenese külterületén, a 710-es számú főúton intézkedtek egy veterán jármű vezetőjével és annak utasával szemben, mivel korábban bejelentés érkezett arról, hogy az autó a szemközti sávba áttérve közlekedett - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Forrás: rendőrség

Mint írják, kiderült, hogy a több mint ötmillió forint értékű veterán járművet a két férfi 2023. június 6-án délután Badacsonytomajról a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vitte el, majd azzal Budapestre akartak menni. Az autó 25 éves sofőrjével és annak 24 éves utasával szemben a rendőrök alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mivel mindkét férfi elismerte, hogy felváltva vezették a régi járművet.

Mindkettőjüknél felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja, így őket az egyenruhások elfogták, előállították és büntetőeljárást indítottak ellenük járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt.

Forrás: rendőrség

Ezen túl kiderült, hogy érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkeztek a szendrőládi lakosok, így szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a balatonalmádi rendőrök velük szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!