Rablás Veszprémben

2023.06.01. 17:12

Késsel hadonászva követelt pénzt az álmából felriasztott sértettől

Egy Veszprémben történt rablásról érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. május 31-ére virradó éjszaka - írja közösségi oldalán a Veszprém vármegyei rendőrség.

Mint írják, a helyszínre érkező járőröknek a sértett elmondta, hogy láthatóan bódult állapotban egyik ismerősük az éjszaka rájuk törte az ajtót és késsel hadonászva pénzt követelt. Az álmukból felvert háziakat megfenyegette, hogy amennyiben nem adnak neki pénzt, megöli őket.

A lakásban a tulajdonoson és élettársán kívül még egy férfi tartózkodott, aki felriadt a kiabálásra, majd fogott egy nagy fadarabot és az elkövető mögé állt. 

A tettes azonban ezt észlelve megfordult, majd a férfit a késsel a bal alkarján megsebesítette.

 A támadó ezek után menekülni kezdett, útja során kitörve a bejárati üvegajtót, melynek következtében több sérülése is keletkezett.

Az elmenekült támadó a belvárosban megpróbálta a sebeit ruházatával bekötözni, de mivel a vérzés nem állt el, jelentkezett a kórházba ellátásért, ahol a rendőrök elfogták. Kábítószergyorstesztet is alkalmaztak nála, amely pozitív eredményt mutatott. 

A 23 éves helyi lakost orvosi ellátása után előállították, majd őrizetbe vették és a nyomozók rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Veszprémi Rendőrkapitányság előterjesztést tett az illetékes ügyészségen a férfi letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!