Honnan tudhatták, mit tart otthon?

2023.06.08. 08:30

Kiraboltak egy veszprémi házat, mialatt a tulajdonos nyaralt (videó)

Ezüst- és aranyérmék, értékes karóragyűjtemény, illetve arany ékszerek ellopása miatt törtek be egy veszprémi házba május végén. A tulajdonos üdülésből hazatérve látta, hogy felforgatták a lakását és eltűntek az értékek, mire azonnal értesítette a rendőrséget.

Kovács Erika

Forrás: rendőrség

Erről számolt be Suszter Tamás ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Dobosi Ádám százados a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) képviseletében a rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón szerdán. 

Elhangzott, az elkövetők a lakás első emeleti ablakát benyomva jutottak be a lakásba és okoztak a lopással több tízmilliós kárt. A VRK rendőrei azonosították a lehetséges elkövetőket. A nyomozók Perkátán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit. A 36 éves tettest előállították a VRK-ra, őrizetbe vették és jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. 

Másnap egy budapesti zálogházban a nyomozók lefoglalták az ellopott 35 darab aranyérmét, valamint az értékes órákat és ékszereket. 

A rendőrség keresi a további hiányzó értékeket, illetve körözést adott ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik két tettes felkutatásáért. A rendőrség indítványára az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit elrendelt a bíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!